De Uitkijk in mei

DEVIL’S PIE – D’ANGELO + Q&A CARINE BIJLS // 19 mei // 19:00
Volg het bijzondere levensverhaal van muzikaal genie D’Angelo en zijn zoektocht hoe om te gaan met de macht die zijn status in de muziekindustrie met zich meebrengt. Daarnaast schetst de docu ook een intiem portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene. Na afloop is er een Q&A met documentairemaker Carine Bijlsma.
Info & tickets

TAKE ME SOMEWHERE NICE + Q&A ENA SENDIJAREVIC // 28 mei // 19:00
Een Nederlandse tiener – geen meisje meer maar ook nog geen vrouw – reist naar Bosnië, om haar zieke vader op te zoeken. Daar ontdekt zij haar land van herkomst, maar ook zichzelf.  Laat je  meenemen in de vervreemdende mindset van een tiener voor wie alles nieuw en niets raar is. Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Ena Sendijarevic.
Info & tickets

EU ELECTIONS DE RACE OM EUROPA // 22 mei // 22:00
Begrijp jij niks van de Europese verkiezingen? Mooi, wij ook niet! De nacht voor de verkiezingen programmeren wij daarom samen met De Race om Europa (De Kiesvrouwen) een avond met een podcast lancering, EU spoedcursus, theatershow, korte films, en –tot slot– muziek waarop we al dansend de verkiezingsdag ingaan. Hup, EU, hup!
Info & tickets

VRIENDENFILM LES VACANCES DE MR.HULOT //29 mei //19:00
Eén van de onbetwiste hoogtepunten uit de Franse filmgeschiedenis die ook een effect heeft gehad op vele internationale films die nadien gemaakt zijn. Tati wordt geheel terecht gezien als de Franse equivalent van Charlie Chaplin. Bovendien gratis voor Vrienden van De Uitkijk! En met inleiding door Justine!
Info & tickets

FEMINIST PUNK NIGHT // 29 mei //21:00
Een avondvullende ode aan de feministische punk van de jaren ‘70 en ‘80, vermengt  met feministische punk van nu. Een stroming waarin feministische kunstenaars als Barbara Hammer en Kathy Acker snoeihard ingingen tegen de bestaande wetten van de kunst. Hun werk is rauw, vloekend, vol met seks en heel grappig. Rock ‘n’ Gender-Roll!
Info & tickets