Nominaties Nipkowschrijf bekend

Vandaag zijn de drie nominaties voor de Nipkowschijf 2019 bekendgemaakt. Het zijn de documentaireserie Stuk (VPRO), de jeugdserie Zeven kleine criminelen (VPRO)en de derde nominatie is voor Sinan Can als persoon voor zijn twee programma’s Sinan zoekt de klasvan Elias (BNNVARA) en Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië (BNNVARA). Daarnaast is er een eervolle vermelding voor de online serie Joardy Season (VPRO)De Ere-Zilveren Nipkowschijf 2019 gaat naar Jeroen Pauw.

De Jury van de Zilveren Nipkowschijf is samengesteld uit mediajournalisten en critici. Dit jaar is Hans Beerekamp voor het laatst (niet stemgerechtigd) juryvoorzitter, de overige leden zijn Angela de Jong (AD), Arjen Fortuin (NRC), Bernice Breure (Telegraaf), Frank Heinen (Volkskrant), Gudo Tienhooven (AD), Hannah Stöve (Parool), Haro Kraak (Volkskrant), Maaike Bos (Trouw), Patricia Cortie (Telegraaf), Renate van der Bas (Trouw), Ron Vergouwen (NPO Radio 1), Walter van der Kooi (Groene Amsterdammer) en Wilfred Takken (NRC).

De uiteindelijke winnaar van de Zilveren Nipkowschijf 2019 wordt op donderdag 20 juni in Het Ketelhuis te Amsterdam bekendgemaakt en tegelijk met Jeroen Pauw en Joardy Season gehuldigd. Tijdens dezelfde sessie worden dan ook de radioprijzen uitgereikt: de Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Felix Meurders en de Zilveren Reissmicrofoon 2019 waarvoor zijn genomineerdhet programma Mangiare!, presentatrice Mieke van der Weij en de podcastDe Brand in het Landhuis.

Over de Zilveren Nipkowschijf

De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland, toegekend sinds 1961 door een jury bestaande uit Nederlandse mediajournalisten en tv-critici. Vorig jaar werd hij gewonnen door De Luizenmoeder terwijl André van Duijn een Ere-Zilveren Nipkowschijf kreeg voor zijn hele oeuvre.

Met dank aan de sponsoren: Stichting VEVAM Fonds, Stichting Het Ketelhuis, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NLZiet.nl en Lira Fonds.

Bron: Spreekbuis