Nederlandse films en makers op Cannes International Film Festival 2019

Dit is het overzicht van het Nederlands Filmfonds van Nederlandse (co)producties en Nederlands talent op het festival.

Take me somewhere nice van Ena Sendijarević (producent Pupkin) is geselecteerd voor L’ACID 2019.

Sick, sick, sick van Alice Furtado (co-producent BALDR Film) is geselecteerd voor Quinzine 2019.

That which is to come is just a promise van Flatform (co-producent seriousFilm) is geselecteerd voor Quinzaine 2019.

In Alaska van Jaap van Heusden (producent IJswater Films en co-producent Volterra Group) is geselecteerd voor Cinefondation L’Atelier.

Ways to run van Aboozar Amini (producent Silk Road Films Salon en An Original Picture) is geselecteerd voor Cinefondation La Residence.

Marionette van Elbert van Strien (producent Accento Films en BosBros) is geselecteerd voor Buyers Showcase.

Verder staan vijf Nederlandse producenten in de spotlight tijdens de Producers Network Breakfast Meeting op zaterdag 18 mei. Geselecteerd zijn: Christine Anderton (Halal), Janneke Doolaard (DOXY), Chantal van der Horst (Column Film), Fleur Knopperts (Volya Films) en Harro van Staverden (Phanta Basta!).

Voor de volledige SEE NL- catalogus klikt u hier. U kunt ook de PDF downloaden.

Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Commission zijn samen met EYE International te vinden in het Nederlandse paviljoen SEE NL: Village International nr. 111, Croisette (tel. +316 29 925 263).

Gedurende de Marché zijn er dagelijks vertegenwoordigers van het Fonds en de Film Commission aanwezig bij wie u terecht kunt voor vragen over de Film Production Incentive, andere financieringsmogelijkheden voor internationale coproducties en internationale distributie van Nederlandse films.

Ter versterking en verdieping van het internationale netwerk voor coproductie organiseert het Fonds in samenwerking met buitenlandse partners een aantal gerichte events, onder andere met producenten uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en met de partners in de verschillende (co)producties op het festival.

Bron: Nederlands Filmfonds