Deze week bij EYE

De laatste week met films uit Shell Shock: De kracht van verhalen gaat in. We sluiten het programma af met een optreden van celliste Maya Fridman bij de voorstelling vanDie Mörder sind unter uns en daarna is het tijd voor verhalen uit de eerste hand tijdens het Havendiner: een groot diner aan het IJ voor bezoekers van Eye en vluchtelingen samen.

Laatste week: A Tale of Hidden Histories
De tentoonstelling A Tale of Hidden Histories met werk van Broomberg & Chanarin, Omer Fast, Chia-Wei Hsu en Meiro Koizumi is nog t/m zondag te zien. Op deze laatste dag is er om 14.00 een gratis rondleiding voor bezoekers.
Lees meer

Cinema Concert: Hans Dagelet en Yan
Hans Dagelet, Jan van Eerd (alias Yan) en Jan Boiten, doken voor dit live concert diep in de Eye-collectie. De drie spelen samen met Xavier Boot. Te zien in aanloop naar de multimedia-voorstelling R.I.P. van Gerardjan Rijnders.
Lees meer

Shell Shock: De kracht van verhalen
In de laatste week o.a.: Die Mörder sind unter uns met live muziek en voorprogramma door celliste Maya Fridman; Freek Vielen en improjazzband The Ambush Party presenteren ‘So it Goes’; en het Eye Havendiner.
Lees meer

Chantal Akermans Jeanne Dielman
In de reeks Restored and Unseen, vooruitlopend op de Eye International Conference ‘Sisters’, is Chantal Akermans klassieker Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Bruxelles (4K) te zien. Inleiding door Esther Elligens.
Lees meer

Koolhoven & Cleven: Black Cat, White Cat
In De keuze van Koolhoven: Eva Cleven’s choice. Regisseur Martin Koolhoven spreekt met Eva Cleven, DJ van Radio FunX over de aanstekelijke komedie Black Cat, White Cat van de Servische regisseur Emir Kusturica.
Lees meer

Premièreweek Ayka (Sergei Dvortsevoy)
Samal Jesljamova won de Best Actress Award in Cannes; de film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie. …Aangrijpend en urgent…indringende spel… (De Filmkrant). Dvortsevoys vorige film Tulpan is ook te zien.
Lees meer

Premièreweek Shadow (Zhang Yimou)
Nieuwe film van Zhang Yimou (Het rode korenveld, Ju Dou, Raise the Red Lantern, The Story of Qiu Ju, House of Flying Daggers, The Great Wall). …spat zijn visuele spektakel weer van het scherm… (De Filmkrant).
Lees meer