De Filmkrant: Het Nederlandse filmklimaat, gesmoord aan de poort

Karin Wolfs, filmjournalist en lid van ‘Filmmakersinitiatief 2018’, levert in De Filmkrant stevige kritiek op het nieuwe curriculum voor de Filmacademie dat eind 2020 in gebruik moet worden genomen.

Uit het artikel: “Op de Filmacademie ligt de nadruk vanaf dag één erg op presteren, aldus een regisseur: ‘Dit is dodelijk voor de creativiteit.’ Anderen wijzen op het belang van ‘breder oriënteren’; ‘dieper, langer nadenken’; ‘meer verdiepen’ en ‘alles in dienst stellen van het verhaal, de inhoud’. De kritische geest zou al worden gesmoord aan de poort, waar de selectie van studenten meer gericht zou zijn op kneedbare samenwerkers dan op ‘eigenwijze’, authentieke denkers.”

Lees meer: Het Nederlandse filmklimaat, gesmoord aan de poort