Creative Europe Desk NL op Cannes

Creative Europe Desk NL is aanwezig op filmfestival Cannes. Hieronder vind je een overzicht van alle events en bijdragen waar Creative Europe bij betrokken is.

European Film Forum // 20 mei: 15:00 – 17:30
Tijdens het Cannes Film Festival (14 – 25 mei 2019) organiseert de Europese Commissie opnieuw een European Film Forum. Het onderwerp van het forum is European Talents: Empowering the creative force. De focus ligt op Europees talent en tevens wordt ingegaan op het ‘creatieve ecosysteem’ van Europa, dat door de digitalisering ingrijpende veranderingen ondergaat. Het forum vindt plaats op maandag 20 mei van 15.00 tot 17.30 uur in Salon des Ambassadeurs (Palais des Festivals) in Cannes en is gratis en zonder aanmelding te bezoeken voor iedereen met een accreditatie (vol = vol). Ook is het event live te volgen op YouTube.

MEDIA showcases, presentaties & cocktails // 17 t/m 22 mei
Bij de MEDIA-stand, onderdeel van de Marché du Film in Cannes, kunt u van 17 t/m 22 mei dagelijks terecht voor informatie en meetings met vertegenwoordigers van Creative Europe MEDIA en Europa Cinemas. Daarnaast vinden er diverse showcases, presentaties en cocktails plaats in de stand. Aanmelden is niet nodig, vol = vol.

Meer informatie over het programma en het European Film Forum staat in deze brochure van de Europese Commissie.

Aanwezigheid afgevaardigden Creative Europe MEDIA in Cannes 2019
Zoals ieder jaar zijn vertegenwoordigers van het Uitvoerend Agentschap (EACEA) en de Europese Commissie aanwezig tijdens het filmfestival in Cannes. U kunt een afspraak met (één van) hen maken via de MEDIA-stand (Paviljoen 118 – European Pavilion). De stand is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur en op donderdag 23 mei tot 12.00 uur. Klik hier voor een lijst van aanwezigen.
Andrea Posthuma en Emma O’Hare van de Creative Europe Desk NL zijn aanwezig van vrijdagmiddag 17 mei tot en met dinsdagochtend 21 mei 2019. Afspraak maken? Neem dan gerust contact op met Andrea of Emma.

Informatiesessies voor distributeurs
Het Uitvoerend Agentschap van Creative Europe organiseert in Cannes een aantal informatiesessies over de oproepen voor Selectieve Distributie, Automatische Distributie en Sales Agents. Klik hier voor meer informatie.

18 MEDIA-films in de selectie
Tijdens het 72e Film Festival in Cannes zijn 18 films met MEDIA-steun opgenomen in de officiële selectie. Hier zitten geen Nederlandse producties tussen. Klik hier voor een overzicht. Wel zijn twee Nederlandse films met MEDIA-steun opgenomen in het programma: Take Me Somewhere Nice van Ena Sendijarevic (ACID-programma) en Marionette van Elbert van Strien (Frontières Buyers Showcase).

Joram Willink Producer on the Move in Cannes
Filmproducent Joram Willink is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move in Cannes. Het MEDIA-gesteunde Producers on the Move wordt jaarlijks georganiseerd door European Film Promotion (EFP). Lees meer …

Conferentie European Audiovisual Observatory // 18 mei
Film financing – European strategies to boost cultural diversity
Het European Audiovisual Observatory organiseert weer een conferentie tijdens het filmfestival in Cannes. De focus ligt op filmfinanciering waarbij vragen aan bod komen als:
– Wat zijn de Europese ontwikkelingen als het gaat om financiering van film?
– In welke mate heeft regelgeving invloed op de huidige financieringsstructuur van film?
– Wat zijn de beste manieren om de diversiteit van Europese film te vergroten?
– Zijn er verdere wijzigingen in de Europese wetgeving nodig?
Datum: zaterdag 18 mei
Tijdstip: 9.30 – 11.30 uur (deuren open om 9.10 uur)
Locatie: Olympia cinema, 5 Rue de la Pompe, Cannes
De toegang is gratis met accreditatie. Klik hier voor meer informatie en registratie.