Vechtmeisje wint EFA Young Audience Award

In een echte Europese verkiezing hebben kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar in 55 Europese steden uit 34 landen de Nederlandse film VECHTMEISJE van Johan Timmers uitgeroepen tot winnaar van de EFA Young Audience Award 2019, de beste Europese jeugdfilm. De hoofdrol van de jeugdige Bo wordt gespeeld door Aiko Beemsterboer. Het scenario is geschreven door Barbara Jurgens. Productie: Ineke Kanters & Jan van der Zanden (Nederland/Belgie).

Na het bekijken van de drie genomineerde films, konden 2800 jonge filmliefhebbers uit heel Europa hun stem uitbrengen. Via een live video-verbinding werden de resultaten uit alle landen verzameld in Erfurt (Duitsland), waar voormalig YAA-jurylid Ivana Noa uit Belgie de awards-ceremonie leidde. Deze kon men online via een live stream  volgen en blijft beschikbaar via VOD op de website yaa.europeanfilmawards.eu

De YAA omvat voor het grote publiek nu ook verschillende platforms om de genomineerde films te bekijken: EFA productions, het interne productiebedrijf van EFA, brengt de EFA Young Audience Award-films in heel Europa op Video-on-Demand (T-VoD) platforms, zoals iTunes, Google Play, Microsoft en Pantaflix, op het regionale Balkan-platform Cinesquare, maar ook op lokale platforms zoals Filmin!

EFA Productions werkte voor dit initiatief samen met Under The Milky Way met de steun van Creative Europe – het Media-programma van de Europese Unie om de genomineerde films het hele jaar door beschikbaar te stellen voor jonge kijkers. Nu hebben degenen die niet konden deelnemen aan het EFA Young Audience Award-evenement ook de mogelijkheid om de genomineerde films online te bekijken. Ontdek waar je ze kunt bekijken op yaa.europeanfilmawards.eu

De EFA Young Audience Award werd georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) en Creative Europe – het media programma van de Europese unie. De nationale YAA evenementen werden georganiseerd met de steun van de verschillende nationale partners.

Bron: European Film Academy