DOK Junior: eerste realiseringsbijdrage voor lange jeugddocumentaire

De Peperklip van Shamira Raphaëla is de eerste jeugddocumentaire die geselecteerd is voor een realiseringsbijdrage in het kader van DOK Junior.

Het team van De Peperklip, bestaande uit scenarist/regisseur  Shamira Raphaëla, co-scenarist/researcher Debbie Kleijn en producent Tangerine Tree wordt ondersteund met een bijdrage van € 220.000 voor de realisering van het filmplan.

De Peperklip is een feelgood familiedocumentaire waarin we toetreden tot de leefwereld van vier jonge tieners, die de bewoners zijn van een flat genaamd De Peperklip; een woonblok in een beruchte achterstandswijk in Rotterdam-Zuid. Een mini-samenleving, daar waar andere regels gelden dan de norm, daar waar goed en fout geen duidelijke definitie hebben.

Dok Junior is een nieuw samenwerkingsproject van het Filmfonds, HUMAN, Cinekid en IDFA en gericht op de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele lange jeugddocumentaires. Het project is gestart in 2018 als een pilot, en steunt internationaal aansprekende verhalen voor kinderen van 9-12 jaar, verteld in een krachtige cinematografische beeldtaal. Na evaluatie zal bepaald worden op welke wijze de pilot een vervolg zal krijgen.

Bron: Filmfonds