Deze week in EYE

De cast & crew van Victor van der Valks speelfilmdebuut Nocturne is na afloop van de première aanwezig voor een nagesprek o.l.v. filmjournalist Hugo Emmerzael (De Filmkrant).
Eye presenteert vijf korte videocolleges bij A Tale of Hidden Histories, de huidige tentoonstelling over verborgen geschiedenissen.

Shell Shock: film lecture (Patricia Pisters)
War and the Screen Machine: Patricia Pisters, hoogleraar filmwetenschap en mediastudies van de UvA, neemt je mee op een audiovisuele ‘tour of duty’ door hedendaagse oorlogsfilms als Redacted van Brian De Palma.

Te gast: Coco Schrijber & Sander Snoep
In Shell Shock is Coco Schrijbers First Kill te zien. Ze legt een ongemakkelijke waarheid bloot; er zijn soldaten die verslaafd raken aan het gevoel van oorlog. Met inleiding door Schrijber en co-scenarist/cameraman Sander Snoep.

Eyeshadow: Fight Club + optreden Jagd
Fight Club van David Fincher, met Brad Pitt en Edward Norton. Na afloop een optreden van Jagd. Inleiding: Ronald Simons (Eye). Vrijkaart voor Subbacultcha-leden vanaf een uur voor aanvang (zolang de voorraad strekt).

Première Nocturne met Q&A cast & crew
…speelse filmcompositie, visueel dynamisch en vrolijkstemmend. (De Filmkrant). Nocturne was te zien op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Donderdagavond met Q&A cast en crew.

Otto e mezzo bij première Nocturne
Klassieker (35mm) van Federico Fellini uit 1963 met Marcello Mastroianni. Keuzefilm van de makers van Nocturne; regisseur Victor van der Valk en scenarist Jeroen Scholten van Aschat houden een inleiding.

Documentaire De gevangenen van Buñuel
Behalve de nieuwe film van Salvador Simó (Buñuel in the Labyrinth of the Turtles) is Ramon Gielings documentaire De gevangenen van Buñuel te zien. Ook Buñuels klassiekers L’âge d’ôr en Las Hurdes zijn te zien.

James Ivory: Heat and Dust
Naast de gerestaureerde James Ivory-klassieker Maurice zijn ook vier andere gerestaureerde klassiekers van de gelauwerde regisseur te zien, waaronder Heat and Dust. De Ivory-films zijn ook te zien op Picl.

Bron± EYE