Agorateka lanceert campagne ter bevordering van legaal aanbod

Agorateka is een pan-Europees portaal van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Het is opgezet via het Europees Waarnemingscentrum voor inbreuken op intellectuele-eigendomsrechten en ligt in het verlengde van het bewustmakingsinitiatief Ideas Powered. Met agorateka kunnen nationale portalen worden doorzocht die links verzamelen naar websites die muziekfilms, televisieprogramma’se boekencomputerspellenen sportevenementen aanbieden. Het portaal geeft snel en eenvoudig toegang tot het legale online aanbod.

Uit onderzoek en studies blijkt dat veel EU-burgers niet weten waar ze legale bronnen voor digitale inhoud kunnen vinden. Zo zegt slechts de helft van hen te weten waar ze terecht kunnen om televisieseries legaal te downloaden. Om die reden is Agorateka ontwikkeld als centrale toegangspoort naar de portalen op nationaal niveau, zodat EU-burgers eenvoudig en snel bronnen van legale content kunnen vinden. Agorateka biedt tevens een overzicht van het online landschap van websites in de verschillende landen die creatieve inhoud aanbieden. Het portaal bevat nuttige informatie, waaronder ook statistieken, voor burgers en ondernemingen.

Voor de link naar de website: https://agorateka.eu/ea/nl/.