Vier Nederlandse films te zien op Tribeca

Vier Nederlandse films zijn geselecteerd voor het Tribeca Film Festival, dat plaatsvindt in New York van 24 april tot 5 mei 2019.

Devil’s Pie – D’Angelo* van Carine Bijlsma beleeft de wereldpremière in de sectie Spotlight Documentary. De film, geproduceerd door Interakt Productions in coproductie met NTR, vertelt het verhaal van gevierd muzikant D’Angelo, die op het hoogtepunt van zijn carrière in 2000 van het toneel verdween. Vanuit het niets verscheen vervolgens in December 2014 zijn derde album.

Het korte animatiedebuut van Floor Adams Mind My Mind*, geproduceerd door CinéTé, is geselecteerd voor Shorts: Animated Shorts, curated by Whoopi Goldberg. De film won onlangs de publieksprijs voor Best Animated Short Film op Anima, het internationale animatiefilmfestival in Brussel. De film vertelt het verhaal van Chris, een man met autisme, en het mannetje in zijn hoofd. Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven waarin ze zich staande proberen te houden.

VR-film Another Dream*, een animatiedocumentaire van Tamara Shogaolu beleeft de wereldpremiere in Storyscapes. Geproduceerd door het Nederlandse Ado Ato Pictures, vertelt de film het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een lesbisch koppel uit Egypte. Another Dream is het tweede deel uit de prijswinnende animatie transmedia-serie Queer in a Time of Forced Migration.

In Tribeca N.O.W. worden twee delen vertoond van de veelgeprezen serie Anne+, geschreven door Maud Wiemeijer, geregisseerd door Valerie Bisscheroux en geproduceerd door Millstreet Films. Het weekend dat de 24-jarige Anne verhuist naar Amsterdam, loopt ze onverwacht haar ex-vriendin Lily tegen het lijf. De ontmoeting drijft Anne om na te denken over de verschillende vrouwen uit haar verleden en hun invloed op haar leven. Op Tribeca worden aflevering 1 en 4 vertoond.

Tribeca Film Festival werd in 2002 opgericht door Jane Rosenthal, Robert De Niro en Craig Hatkoff, als reactie op de aanslagen op 11 september 2001, en het hiermee samenhangende verlies van vitaliteit van de wijk TriBeCa in Manhattan.

*Ondersteund door het Filmfonds

Bron: Nederlands Filmfonds