Take Me Somewhere Nice naar Cannes

Take Me Somewhere Nice van de Bosnisch-Nederlandse filmmaker Ena Sendijarević is geselecteerd voor het Cannes International Film Festival.

De roadmovie is opgenomen in het programmaonderdeel ACID, waarvoor slechts negen andere internationale films zijn geselecteerd. Het ACID-programma is het jongste neven­programma van Cannes en zet zich in voor onafhankelijke cinema.

Take Me Somewhere Nice is de eerste speelfilm van regisseur Ena Sendijarevic. De film vertelt over de Nederlandse tiener Alma, die naar Bosnië reist om haar zieke vader te bezoeken en de zomer in het geboorteland van haar ouders door te brengen. Ze belandt daar van de ene absurde situatie in de andere.

Sendijarevic zelf vluchtte, toen ze nog een kleuter was, met haar ouders en zusje voor de oorlog in ­Bosnië. Met Take Me Somewhere Nice wilde ze een film maken over migratie, maar dan zonder zielige, dramatische verhalen en clichébeelden.

Voor haar debuutfilm ontving Sendijarevic dit jaar op het International Film Festival Rotterdam een Special Jury Award, voor haar ‘buitengewone ­artistieke prestatie’.

Take Me ­Somewhere Nice is vanaf 23 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Pupkin Film