VERS & Beeld en Geluid presenteren: Freaky Found Footage

VERS duikt het archief in! Hoe vertel je een waargebeurd verhaal van vandaag met fictieve beelden van vroeger? Hoe kun je oud en nieuw materiaal op elkaar aansluiten? Deze avond leer je over nieuwe invalshoeken waarmee je found footage kunt gebruiken om jouw verhaal te vertellen.

”Oude beelden zijn op oneindige manieren te interpreteren. Gebruik ze en geef ze een nieuwe betekenis.”

Laat je inspireren door de gasten! Seth Flink en Amber Kok van Beeld en Geluid zullen vertellen wat er zoal in de collecties te vinden is en hoe licenties om dit gebruiken nou precies in z’n werk gaan. Ook zullen ze een aantal projecten en samenwerkingen uitlichten, hoe Beeld en Geluid z’n eigen archief creatief (her)gebruikt.

Daarnaast zullen filmmakers en kunstenaars Alice Wong en Donna Verheijden vertellen over hun films die gemaakt zijn met found footage. Ook filmexpert Noa Johannes is aanwezig als moderator van de avond!

Datum: Maandag 6 mei 2019
Tijd: 20.00 tot 21.30 met daarna een borrel!
Locatie: VondelCS
Tickets: €5 (exclusief service kosten) en gratis voor VERS-leden

https://versavond-freakyfoundfoutage.eventbrite.nl