Deze week in EYE

Eye-programmeur Anna Abrahams praat in Eye on Art met kunstenaars Adam Broomberg & Oliver Chanarin over hun inspiratiebronnen. Werk van het duo is te zien in de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories. In Shell Shock: De kracht van verhalen is aansluitend Mike Nichols’ Catch-22 te zien, de verfilming van schrijver Joseph Hellers herinneringen aan WOII.

Eye biedt bezoekers met een tentoonstellingskaartje komende zondagmiddag een gratis rondleiding aan door de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories (dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00).

Shell Shock: De kracht van verhalen
Highlights: Tracy Metz interviewt Morgan Knibbe na zijn korte film Atomic Soldiers; oorlogsveteraan John de Roode houdt een inleiding bij het Cinema Concert A Couple of Down and Outs, live muziek van het Martin de Ruiter Trio.

College This is Film!: #5 Silent Cinema
Openbare collegereeks Film Heritage in Practice met ‘stille films met live muziek’ verzameld in Views of the Ottoman Empire. Gast: Eye-conservator Elif Rongen Kaynakçi, presentatie: Giovanna Fossati hoofdconservator Eye.

Restored and Unseen: Dillinger è morto
Digitale 4K-restauratie van Marco Ferreri’s klassieker Dillinger è morto (IT 1968), inleiding door Eye-programmeur Leo van Hee. Der Himmel über Berlin wordt op veler verzoek nogmaals vertoond.

Imagine Film Festival t/m zaterdag
Regisseur William Lustig houdt een Career Talk en leidt zijn horrorklassieker Maniac in. Zaterdag worden in ‘The Best of Imagine’ de best bezochte en hoogst gewaardeerde films van het festival nogmaals vertoond.

Premières Leto, Miel-Emile en Buñuel in…
Nu in Eye: de Russische muziekfilm Leto van Kirill Serebrennikov (Gouden Palm-competitie Cannes), Buñuel in the Labyrinth of the Turtles van Salvador Simó en de documentaire Miel-Emile van Peter van Houten.

Drie gerestaureerde David Lynch classics
Drie David Lynch-films in fonkelnieuwe staat: Mulholland Drive, Lost Highway en The Elephant Man. T.g.v. de David Lynch-tentoonstelling Someone is in my House in het Bonnefantenmuseum t/m 28 april.

Kop op: de films van Job, Joris en Marieke
De korte film Kop op van Job, Joris en Marieke heeft een Emmy Kids Award gewonnen. Compilatieprogramma met werk van de drie regisseurs, waaronder Kop op en A Single Life. Geschikt voor bezoekers vanaf 9 jaar.