Vechtmeisje bekroond met twee awards op filmfestival BUFF in Zweden

De jeugdfilm Vechtmeisje van regisseur Johan Timmers, met o.a. Aiko Beemsterboer, Bas Keizer, Hilde De Baerdemaeker en Imanuelle Grives, is vorige week in de prijzen gevallen tijdens het BUFF International Film Festival in Malmö, Zweden. De film won twee awards: The City of Malmö Children’s Film Award en de ECFA Award.

De City of Malmö Children’s Film Award werd in 2015 gewonnen door Het leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp en in 2013 door Kauwboy van Boudewijn Koole: twee eerdere producties van The Film Kitchen (voorheen Waterland Film). Met het winnen van de ECFA Award maakt VECHTMEISJE automatisch kans op de award voor Beste Film voor Kinderen en Jong Volwassenen, welke tijdens de Berlinale 2020 wordt uitgereikt.

Over de film
Bo (12) is een getalenteerd maar driftig kickboksertje. Ze mag meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de vechtscheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de kwalificatiewedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zichzelf te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Vechtmeisje is geproduceerd door Ineke Kanters en Jan van der Zanden van The Film Kitchen (Onder het hart, Oude liefde, Kauwboy, Verdwijnen). Het is een coproductie met het Belgische productiehuis A Private View en AVROTROS. De film kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Eurimages (Co-production Development Award), Stichting Abraham Tuschinski Fonds en de AVROTROS.

VECHTMEISJE is sinds 6 maart op DVD verkrijgbaar via onder andere bol.com. Daarnaast is de film ook te zien op Video on Demand-platformen als iTunes, Pathé Thuis, KPN, Google Play en Ziggo Movies & Series.

Bron: The Film Kitchen