Prijs in Hollywood voor NPO 3 webserie #tagged

HollyWeb Festival, het grootste webserie festival van Noord-Amerika, kende zaterdagavond de prijs voor beste scenario toe aan #tagged (internationale titel: Swipe), een NPO 3 webserie geproduceerd door VERTOV i.s.m. KRO-NCRV. Zo’n honderd toonaangevende webseries van over de hele wereld waren in competitie geselecteerd en genomineerd in diverse categorieën. #tagged was als enige Nederlandse serie geselecteerd. Scenarist en regisseur Martijn Winkler was aanwezig om de award in ontvangst te nemen van presentator/acteur Darrell Dennis.

De jury van HollyWeb roemde de innovatieve vertelvorm die tegelijkertijd de mens achter de tech centraal houdt en zo de kijker weet te ontroeren. De feestelijke award ceremony vond plaats in Hollywood’s historische nachtclub, Avalon. In de voorafgaande week speelde de serie voor een uitverkochte zaal in de IMAX bioscoop van Universal Studios.

#tagged vertelt het verhaal van zes twintigers wier leven overhoop gegooid wordt door de onvoorziene gevolgen van hun smartphonegebruik. De visuele stijl van de serie is uniek: we zien enkel het smartphone scherm midden in beeld en de meeste dialoog vindt plaats via tekstberichtjes, comments en tags op social media. De serie komt voort uit de gelijknamige korte film, die eerder al op meer dan 50 internationale filmfestivals geselecteerd was en 16 awards won, waaronder een Webby Award, The Japan Prize en een Rose d’Or nominatie. Alle afleveringen van #tagged de serie zijn te zien op het YouTube kanaal van NPO 3, npo3.nl en op NPO Start.

Meer info: Vertov, Hollyweb Festival
Bron: Vertov