Deze week in EYE

Woensdagavond opent het Imagine Film Festival 2019 met de publieksopeningsfilm Little Monsters, een Australische zom-com van Abe Forsythe. Imagine biedt zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films aan waarin de fantasie centraal staat. Daarnaast zijn er workshops, Q&A’s met filmmakers, masterclasses en een virtual reality & gaming programma.

Eye biedt komende zaterdagmiddag in samenwerking met 24H Noord een gratis rondleiding aan door de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories (dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00).

La casa lobo met Q&A regisseursN.a.v. de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories, Eye on Art en filmprogramma Shell Shock, een onthutsende, verbluffende, prijswinnende stop-motionfilm. Met Q&A met regisseurs Cristóbal León en Joaquín Cociña.
Lees meer

Imagine – Filmconcert: Aelita door Garland
Imagine presenteert een Sovjet-sciencefictionfilm uit 1924 van Jakov Protazanov met live muziek door het Duits-Schotse elektro-akoestische duo Garland. Aelita: Queen of Mars werd gemaakt naar een novelle van Aleksej Tolstoj.
Lees meer

De Keuze van Koolhoven: Gunga Din
Martin Koolhoven laat tijdens Imagine zijn licht schijnen op het fenomeen 'Thuggee' in zijn talk 'Night of the Thugs', daarna wordt Gunga Din vertoond, een zeldzame klassieker uit 1939 van George Stevens over een sekte.
Lees meer

Imagine's Virtual Reality-voorstellingen
In de Imagine VR-competitie zijn de beste VR-ervaringen te zien die je dwars door de horror, de verwondering en het plezier zullen leiden van virtuele werkelijkheden in 360 graden vrijheid. Er zijn negen “on-demand” VR blokken.
Lees meer

Klassiekers tijdens Imagine Film Festival
Imagine vertoont de klassiekers Blue Velvet en Alien met films over de films: Blue Velvet Revisited en MEMORY. Slasher-klassiekers van Imagine: Friday the 13th, Maniac & Maniac Cop, Eyes of a Stranger en Just Before Dawn.
Lees meer

James Ivory: Autobiography of a Princess
Naast de gerestaureerde James Ivory-klassieker Maurice zijn ook vier andere gerestaureerde klassiekers van de gelauwerde regisseur te zien, waaronder Autobiography of a Princess met James Mason en Madhur Jaffrey.
Lees meer

Cinemini: Klein maar fijn (leeftijd: 2+)
Voor peuters en kleuters vertoont Eye deze maand in de Cinemini-zaal een speciaal programma over kleine dieren en kleine mensen. Een zondagochtend-programma voor onze allerjongste bezoekers en hun ouders.
Lees meer