De Uitkijk in april

FILM & FILOSOFIE | DRIFT x UITKIJK | 15, 22, 29 APRIL 21:00
Samen met het DRIFT-collectief organiseert De Uitkijk een nieuwe editie van Film & Filosofie. De vier films (Another Year, Cemetry Of Splendour, Laurence Aways) op het programma zullen elk op een andere manier in teken staan van het thema van DRIFT 2019: ‘Het zijn en de dingen’. De films zullen worden ingeleid door een gevarieerdheid aan filosofische sprekers.
Meer info & tickets

UITKIJK SPECIALS CHANTEL AKERMAN | ELKE DINSDAG 22:00*
Twee maandenlang een ode aan de iconische, Belgische filmregisseur Chantal Akerman en haar films die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben! Ze staat te boek als een feministische en experimentele filmmaker. Hoewel ze zelf eigenlijk niet in zulke identiteiten gelooft en juist stelt dat het medium film juist vrij is van deze beklemmende identiteiten. Zo horen we het graag!
*m.u.z. 29 april, aanvang dan om 21:00
Meer info & tickets

DRIELUIK: L’AVVENTURA / LA NOTTE / L’ECLISSE | 10 & 17 APRIL 21:00
Michelangelo Antonioni’s welbekende trilogie van over het moderne leven. De films schetsen een prachtig, maar tegelijkertijd teleurstellend beeld van het onvermogen van de ‘moderne mens’ om zichzelf tot anderen en zijn omgeving te verhouden. De films geven een nog altijd actueel beeld van vervreemding, eenzaamheid en onvermogen om te verbinden.
Meer info & tickets

KLASSIEKER: THE COLOR OF POMEGRANATES | ELKE ZONDAG 21:00
De Uitkijk klassieker van de maand april is de poëtische en schilderachtige film The Color of Pomegranates van Sergei Parajanov. De film is een biografie over de 18e eeuwse Armeense troubadour Sayat Nova en wordt gezien als een van de grootste meesterwerken van de 20e eeuw. Voor de echte fijnproever!
Meer info & tickets