Festival Cinema Arabe is terug!

Save the date: 7-12 mei in Amsterdam en Maastricht.

Cinéma Arabe viert dit jaar trots haar vijftiende verjaardag!
Van 7 tot en met 12 mei zijn in Rialto en de Melkweg in Amsterdam en in Lumière Cinema in Maastricht de nieuwste speelfilms, korte films en documentaires uit de Arabische wereld te zien, waarvan de meeste hun Nederlandse première beleven. Films die prikkelen, amuseren, opschudden of aanzetten tot discussie en ontmoetingen met filmmakers en gesprekken met gasten en publiek. Dit jubileumjaar wordt ook teruggekeken op 15 jaar Cinéma Arabe met een retrospectief van de meest spraakmakende en geliefde films uit de catalogus van het festival. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Om vast in de mood te komen kun je op 17 april naar De Balie in Amsterdam, waar in samenwerking met Cinéma Arabe de film Western Arabs van Omar Shargawi in première gaat!

Meer info: Cinema Arabe