Winnaars Go Short

Tijdens de elfde editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen zijn op zaterdagavond 6 april de prijzen voor de beste korte films van Europa uitgereikt. Twee internationale jury’s kozen de winnaars van de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de Studentencompetitie. Het publiek heeft de winnaar gekozen van de VR-Competitie.

In de Europese Competitie won Fuck You door regisseur Anette Sidor de award voor beste fictiefilm. Love 404 van regisseur Agata Baumgart won de award voor beste documentaire. De award voor beste animatie ging naar Bloeistraat 11 van Nienke Deutz. De jury reikte de award voor beste Europese kunstfilm uit aan de Portugese Jorge Jácome voor zijn film Past Perfect. Een Special Mention ging naar The Glorious Acceptance of Nicholas Chauvin van Benjamin Crotty.

De prijs voor beste film uit de Studentencompetitie ging naar The Dam van Natalia Konarz.

Crow’s Nest (Kraaiennest) van Flynn von Kleist won de award voor beste Nederlandse korte film. Een Special Mention kreeg de film The Walking Fish van Thessa Meijer. ‘Een modern en tijdloos sprookje waar de filmmakers mens en natuur op tragikomische wijze verenigen’ aldus de jury.

De film Hard On van Joanna Rytel is door Go Short genomineerd voor de European Film Awards.

Mind My Mind van Floor Adams werd door het publiek verkozen tot beste film van het festival en kreeg op zondag de Go Short Audience Award. De film is daarmee tevens genomineerd voor de European Short Film Audience Award.

Lees meer over de winnaars en genomineerden: Winaars Go Short

Bron: Go Short