Deze week in EYE

Na de voorpremière van zijn documentaire Miel-Emile is Peter van Houten te gast voor een Q&A o.l.v. Eye-programmeur Leo van Hee. De regisseur werd voor zijn film door het International Film Festival Rotterdam gewaardeerd om zijn ‘geheel eigen’ en ‘uiterst geduldige, liefdevolle’ aanpak. (#10 IFFR Publieksprijs).

Voor bezoekers met een tentoonstellingskaartje biedt Eye komende zondagmiddag een gratis rondleiding aan door de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories (dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00).

Let op! Donderdag 4 april is Eye gesloten wegens een besloten evenement.

'An Evening with Omer Fast'
Marcella Lista (Centre Pompidou) praat met kunstenaar-regisseur Omer Fast over zijn werk in A Tale of Hidden Histories. Ook in Shell Shock: een inleiding door klinisch psycholoog Ruud Bullens bij Let There Be Light.

Xander Karskens: Meiro Koizumi – Shorts
In Eye on Art praat curator Xander Karskens, directeur van De Ateliers, over het werk van kunstenaar-regisseur Meiro Koizumi in de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories. Onderdeel van Shell Shock: De kracht van verhalen.

This is Film! #4: Restoration Laboratories
In de openbare collegereeks Film Heritage in Practice de jeugdklassieker Het zakmes van Ben Sombogaart. Het thema is Restoration Laboratories. Gast: filmrestaurateur Tulta Behm, lezing en Q&A: Giovanna Fossati (Eye).

Restored & Unseen: Themroc
Klassieker (FR 1972) van Claude Faraldo, nu te zien in Restored & Unseen op 35mm. Michel Piccoli schittert in deze grofstoffelijke klucht als amok makende arbeider Themroc. Inleiding door Eye-programmeur Leo van Hee.

Premièreweek vier nieuwe speelfilms
Vanaf komende filmweek (ook of met Engelse o.t.t.): Sofia van Meryem Benm’Barek-Aloïsi, God Only Knows van Mijke de Jong en Grâce à Dieu van François Ozon. Jeugdpremière: animatie Missing Link van Chris Butler.

In memoriam Agnès Varda
Eerbetoon aan Agnès Varda, die op 29 maart op 90-jarige leeftijd is overleden. Voor Les glaneurs et la glaneuse filmde ze, impulsief, speels en met veel zelfrelativering, sprokkelaars op het Franse platteland en langs de kust.

Publieksopening Imagine: Little Monsters
Volgende week woensdag opent het Imagine Film Festival, de openingsfilm voor het publiek is Little Monsters van Abe Forsythe. Deze Australische zom-com mengt een zoet verhaal met een spervuur aan grappen en bloederige gore.

Bron: Eye