Verslag | NBF & VERS presenteren: Preview Go Short

Maandagavond hadden we samen met VERS een delegatie van het naderende Go Short Festival over de vloer in De Kring. Er werd een mooie greep uit de selectie van korte films van de komende editie ingeleid en vertoond. Ook waren regisseur Zara Dwinger en distributeur Hidde de Vries te gast voor een Q&A over hun film Yulia & Juliet.

Op 3 april gaat de 11e editie van het Go Short festival van start in Nijmegen. Om Amsterdam alvast te voorzien van een exclusieve preview van de selectie kwamen programmamedewerkers Katinka Schlette en Eva van de Burgt een selectie films vertonen die allemaal te zien zullen zijn op het festival in Nijmegen. De avond begon met een kijkje in de focusthema’s en -gasten van dit jaar.

Focusthema’s en competities
Ook dit jaar is er een focusthema en staat er een land in de schijnwerpers. Het focusthema is Happiness: A Hopeful Journey to a Euphoric Disaster en er is extra aandacht voor Hongarije. Filmmakers Jacqueline Lentzou en Bálint Kenyeres zijn dit jaar special guest.
Het filmprogramma is daarnaast te verdelen in de Europese competitie, de Nederlandse competitie en de studentencompetitie.

Go Short Industry Day
Aansluitend  het focusthema “geluk” is er op de Industry Day aandacht voor de minder leuke kanten van het filmmaken. Zo organiseren de NBF en VERS samen de panel talk “Stay Sane – How to handle the pressure” rondom het thema van stress, burn-out en andere werkgerelateerde psychische klachten in het filmvak. Daarnaast kun je terecht bij een masterclass scenarioschrijven, een feedback panel, professionele speeddates en meer.

Filmvertoningen
Yulia & Juliet (Zara Dwinger, 2018)

The Hunt/Łowy (Mateusz Jarmulski, 2018)

In Between/Në Mes (Samir Karahoda, 2019)

Snowman/Schneemann (Leni Gruber, 2018)

Enoough (Anna Mantzaris, 2018)

Over het festival: Go Short – International Short Film Festival Nijmegen
Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Van 3 tot en met 7 april 2019 vindt de elfde editie van Go Short plaats. In 5 festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short diverse focusprogramma’s, een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feestjes en ontmoetingsplekken voor filmmakers, publiek en andere betrokkenen.

Bekijk het gehele programma op www.goshort.nl.