Deze week in EYE

Mijke de Jongs nieuwe film God Only Knows met Marcel Musters, Monic Hendrickx en Elsie de Brauw gaat binnenkort in première, maandag in Eye de voorpremière. Na afloop Q&A met de regisseur.
Voor bezoekers met een tentoonstellingskaartje biedt Eye komende zondagmiddag een gratis rondleiding aan door de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories (dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00).
De voorverkoop van het Imagine Film Festival in Eye is gestart.

Let op! Donderdag 4 april is Eye gesloten wegens een besloten evenement.

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles
Voorpremière van de fantasievolle, filmhistorische animatiefilm van Salvador Simó over regisseur Luis Buñuel. Q&A met de regisseur o.l.v. Gijs Mulder (Radboud Universiteit), voertaal en ondertitels: Engels.

Voorpremière God Only Knows met Q&A
Droogkomisch familiedrama. Hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Ido Abram (Eye) leidt de voorpremière in met een korte podcast en houdt een Q&A met regisseur Mijke de Jong (foto) na afloop van de voorstelling.

Symphonic Cinema Presents: The Firebird
Het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Jacob Slagter speelt Stravinsky’s 'De vuurvogel' bij Lucas van Woerkums gelijknamige film, met topacteurs Gijs Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra.

College This is Film! #3: Colour in Film
In de openbare collegereeks Film Heritage in Practice n de klassieker Meet Me in St. Louis. Het thema is Colour in Film. Gast: Céline Ruivo van de Cinémathèque française. Lezing: Giovanna Fossati (Eye).

Shell Shock: inleiding Hans Schnitzler
Filosoof en publicist Hans Schnitzler leidt de voorstelling van Waltz with Bashir (Ari Folman, 2008) in. De semi-realistische animatiefilm is onderdeel van het programma Shell Shock: De kracht van verhalen.

Premièreweek Ash Is Purest White
Jia Zhangkes misdaadepos over hard kapitalisme is een knetterende mix van entertainment en sociale kritiek. Zhao Tao overtreft zichzelf in een betoverende rol. Gouden Palm-competitie (Cannes). Ook Engels ondertiteld.

Klassieker: A Matter of Life and Death
In de nieuwe reeks Restored & Unseen – over gerestaureerde klassiekers en herontdekte films die nieuw publiek verdienen – de klassieker van Powell & Pressburger. Inleiding Eye-programmeur Leo van Hee.

Bron: EYE Filmmuseum