NFF en Pathé presenteren twee keer per jaar Hollands Nieuwste

Op dinsdag 16 april presenteert het Nederlands Film Festival i.s.m. Pathé en de BankGiro Loterij de eerste editie van Hollands Nieuwste. In zes steden door het hele land wordt aan bezoekers de exclusieve voorpremière van BAANTJER HET BEGIN vertoond, onder het genot van een hapje en een drankje. De film is vanaf donderdag 18 april te zien in de bioscoop. Hollands Nieuwste vindt twee keer per jaar plaats in Pathé bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Bij Hollands Nieuwste wordt het publiek getrakteerd op exclusieve premières, nog voordat de films te zien zijn in de bioscoop. NFF, als platform voor de Nederlandse film, eert met dit programma de nieuwste en beste films van eigen bodem. De tweede editie vindt plaats in het najaar tijdens het Nederlands Film Festival.

In de roerige jaren 80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

BAANTJER HET BEGIN is de zesde speelfilm van regisseur Arne Toonen, die in 2010 voor zijn film DIK TROM een Platina Film award ontving, nadat de film meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscoop had getrokken. Voor zijn film DE BOSKAMPI’S ontving hij in 2015 een Gouden Film. Distributeur Paradiso Filmed Entertainment brengt de film op 18 april uit in ruim 120 Nederlandse bioscopen.

Toegangskaarten voor Hollands Nieuwste op 16 april zijn €15,00 inclusief een drankje en een hapje en te bestellen via www.pathe.nl/hollandsnieuwste. Deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangen 20% korting.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober 2019. Het hele jaar door zie je het NFF op verschillende plekken met (nieuwe) inspirerende samenwerkingen. Het NFF is o.a. ook vier keer per jaar met een arthouse film in filmtheaters door het hele land tijdens de Nederlandse Filmnacht te bezoeken. Voor alle film, televisie en interactive professionals in de sector is er vier keer per jaar NFF Extended, georganiseerd i.s.m. vele partijen uit de sector.

Bron: NFF & Pathé