Deze week bij EYE

De nieuwe tentoonstelling A Tale of Hidden Histories – Broomberg & Chanarin, Omer Fast, Chia-Wei Hsu, Meiro Koizumi is dagelijks te zien van 10.00 – 19.00. Gratis rondleiding op vertoon van je entreekaartje (meerdere data).

Let op! Donderdag 4 april is Eye gesloten wegens een besloten evenement

Shell Shock: de kracht van verhalen
Filmmakers, filosofen en schrijvers brengen je zo dicht mogelijk bij de ervaringen van mensen na een periode van oorlog en geweld. Cinema Concert: J'accuse, met muziek van Thijs Havens. En: An Evening about Amar Kanwar.
Lees meer

Feit en fictie: verbeelding van oorlog
Hoe verbeeld je een oorlog? Kan film daarin objectief zijn? Op 27 maart en 24 april onderzoeken we deze vragen in een speciaal zaalprogramma voor havo-, vwo- en mbo-leerlingen, met een vertoning van Waltz with Bashir.
Lees meer

Eyeshadow: Happiness en Cousin live
Eyeshadow presenteert elke maand moderne klassiekers, met live optreden na afloop. Zaterdagavond Happiness van Todd Solondz met Philip Hoffman, en na afloop een optreden van Cousin. Inleiding Ronald Simons (Eye).
Lees meer

Klassieker: A Matter of Life and Death
In de nieuwe reeks Restored & Unseen – over gerestaureerde klassiekers en herontdekte films die een nieuw publiek verdienen – de klassieker van Powell & Pressburger. Inleiding: Leo van Hee (programmeur Eye).
Lees meer

Keuze van Koolhoven: A Night in the West
Martin Koolhoven vertelt met onstuitbaar enthousiasme over alles wat film de moeite waard maakt. Op de eerste avond een zeldzame 35mm-kopie van de Italiaanse versie van Once Upon a Time in the West van Sergio Leone.
Lees meer

4K-restauratie Maurice met Hugh Grant
Naar de roman van E. M. Forster, over een verboden herenliefde in 1914. Met Hugh Grant en James Wilby. Regisseur James Ivory kreeg in 2018, op 89-jarige leeftijd, een Oscar voor het scenario van Call Me by Your Name.
Lees meer

Verjaardag Cineville: The Red Turtle
Cineville bestaat 10 jaar en viert film! Eye feest mee en vertoont The Red Turtle van Michael Dudok de Wit, de winnaar in de categorie 'De film waarvan je helemaal zen werd'. Uit de Beste Films van 10 jaar Cineville-verkiezing.
Lees meer