475.000 euro Europese steun voor Nederlandse coproducties

Twee minoritair Nederlandse bioscoopfilms, Mijn Vader is een Saucisse en de animatiefilm Nayola ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Boekarest, Roemenië besloten.

Mijn vader is een Saucisse, de nieuwste speelfilm van regisseur en scenarist Anouk Fortunier ontvangt €230.000 van Eurimages. De film wordt geproduceerd door A Private View (BE)/Man’s Films Productions (BE), in coproductie met Leitwolf Filmproduktion (DE) en als Nederlandse coproducent The Film Kitchen.

De Portugese/Belgische/Franse/Nederlandse animatiefilm Nayola van José Miguel Ruivo Ribeiro ontvangt een bijdrage van €245.000. De film wordt geproduceerd door Filmes Da Praca (PT). S.O.I.L. Productions (BE), JPL Films (FR) en het Nederlandse Il Luster treden op als coproducent.

Dit is de eerste toekenningsronde van dit jaar voor Eurimages. De volgende deadline voor Eurimages is 11 april 2019. Klik hier voor meer informatie.

Eurimages, het cultuurfonds van de Raad van Europa, werd in 1989 opgericht en telt momenteel 38 van de 47 lidstaten, plus Canada als associate member. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Bron: Nederlands Filmfonds