De Luizenmoeder en Niemand in de stad bekroond met Zilveren Krulstaart

De scenario's van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de korte film Tienminutengesprek zijn zondagmiddag uitgeroepen tot de beste Nederlandse scripts van 2018. De drie producties werden door het Netwerk Scenarioschrijvers bekroond met een Zilveren Krulstaart, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen die jaarlijks wordt uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers.

De scenario's van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de korte film Tienminutengesprek zijn zondagmiddag uitgeroepen tot de beste Nederlandse scripts van 2018. De drie producties werden door het Netwerk Scenarioschrijvers bekroond met een Zilveren Krulstaart, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen.

De uitreiking vond plaats in VondelCS in Amsterdam. De winnaars zijn gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers.

De Luizenmoeder, een van de grootste televisiehits van het afgelopen seizoen, wordt geschreven door acteurs Ilse Warringa en Diederik Ebbinge en Eva Aben.

Michiel van Erp regisseerde Niemand in de stad de verfilming van de gelijknamige roman van Philip Huff. Het verhaal gaat over drie met het leven worstelende studenten. Het scenario is van Huff en Marnie Blok.

De korte film Tienminutengesprek werd geschreven door Renske de Greef.

De Gouden Pen, voor de succesvolste Nederlandse film van het jaar, ging naar Jandino Asporaat en Maarten Swart voor hun scenario van Bon Bini Holland 2. De comedy vol typetjes trok inmiddels meer dan 700.000 bezoekers (waarvan ruim 400.000 in 2018).