De Uitkijk in maart

Het blijft lastig, de eerste zomerse dagen in februari waren een feit, je geniet, maar tegelijkertijd baart het ook zorgen. Het is de wereld op zijn kop, de natuur is in de war. Eén zekerheid heb je wel, bij ons mag én kan je altijd genieten, zonder schuldgevoel! Om te beginnen de komende twee weken, want jeetje wat staat er weer een pracht en praal aan films op jullie te wachten…

Embrace of the Serpent (2015)
Eenmalig te zien: Ciro Guerra's sensationele, visuele en thematische meesterwerk Embrace of the Serpent (2015) (El abrazo de la serpiente), waarmee Ciro als regisseur op de kaart werd gezet. Dit ter ere van Guerra's en Christina Gallego's nieuwste film Pájaros de Verano, waarvan de première op 7 maart is. De echte filmfanaat weet, dit is een unieke kijkervaring, daar moet je heen! Met inleiding door onze programmeur; Manon!
WOENSDAG 6 MAART // 21:00
info & tickets

NKV x UITKIJK Call me by your Name (2017)
Stiekem verlangen naar die lome zomer, vol vakantieliefde en oncontroleerbare gevoelens in je onderbuik? Samen met het Nederlands Klassiek Verbond vertonen wij Call Me By Your Name! Met inleiding door Charles Hupperts, voormalig universitair docent aan de UvA. Italië, korte broeken, het gebeeldhouwde lichaam van Arnie Hammer: de vakantieliefde straalt je tegemoet!
WOENSDAG 13 MAART // 21:00
info & tickets

APU-TRILOGIE: Aparajito & The World of Apu
Aan al het moois komt een einde, zo ook aan de poëtische, op liefdevolle wijze vertelde Apu-trilogie van de geprezen regisseur Satyajit Ray. Gelukkig vertonen we in maart nog deel twee Aparajito en deel drie The World Of Apu van dit magistrale drieluik. Niet alleen door ons, maar door vele anderen gezien als één van de parels uit de cinematografische wereld. Mis ze niet!
8 & 15 FEBRUARI // 21:00
info & tickets

UITKIJK SPECIALS: Dream States
We blijven nog heel even dromen, met in maart alweer de laatste rits films in Uitkijk Specials Dream States. Dat betekent: The Manchurian Candidate, Paprika én The Hourglass Sanatorium. Is dit een droom? Nee hoor, dit is gewoon een prachtig stel films, vier weken lang, achtereenvolgens op dinsdagavond om 22:00. Hadden we al gezegd dat bier één euro kost?
ELKE DINSDAG // 22:00
info & tickets

KLASSIEKER: 3 Women
Vervreemdend, spook- en koortsachtig, als een wilde droom. Elke zondag van maart zie je bij ons 3 Women van Robert Altman, één van zijn meest atmosferische films. Volg de bijzondere relatie tussen drie vrouwen in een afgelegen dorpje in Californië. Wie of wat zijn ze precies… laat je gedachten de vrije loop en kom dit surrealistische meesterwerk op zondag kijken. Mét inleiding door Anabel, onze geliefde PR Intern.
ELKE ZONDAG // 21:00
info & tickets