Artistiek kompas, bijeenkomst over werken in het buitenland

DutchCulture en het Fonds Podiumkunsten nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.

Nederlandse makers zijn over de hele wereld te vinden en dragen daarmee de waarde van onze kunsten uit. Op zoek naar nieuwe werelden, ander publiek, onverwachte ontmoetingen en inspiratie. Maar werken in andere landen, betekent soms ook afwegingen maken en nadenken over wie jij bent als maker in relatie tot de ander. Pas je je werk aan als daarom wordt gevraagd? Wat doe je als het regime van het land waar je gevraagd wordt te spelen botst met mensenrechten en tolerante waarden? Is je rol als kunstenaar groter dan die van het tonen van je werk? Op welk kompas vaar je om te bepalen?

Er van uitgaande dat je graag naar het buitenland wilt, helpen we je met dit programma om een gewogen afweging te maken. Met een keynote van Lionel Veer, consul-generaal in Sint-Petersburg, tevens oud-ambassadeur Mensenrechten, én aan de hand van concrete cases met verschillende uitkomsten gaan we met elkaar in gesprek.

Heb je ervaring met werken in het buitenland en het vraagstuk rondom artistieke vrijheid, kom dan naar de bijeenkomst om mee te praten of te luisteren naar de ervaring van anderen. Meld je vóór 5 april aan via de website.

Wanneer: 15 april 2019
Tijd: 13.00-17.00 met aansluitend netwerkmoment
Waar: Het Huis Utrecht

Bron: Dutch Culture/ Fonds Podiumkunsten