Nederlandse documentaire geselecteerd voor TRIBECA Film Festival

Devil’s Pie – D’Angelo, de documentaire over soulzanger D’Angelo door Carine Bijlsma, gaat in wereldpremière op Tribeca Film Festival in New York (24 april – 5 mei). De film geeft een uniek kijkje in het leven van wereldster D’Angelo, die in 2000, na de tournee van zijn tweede album plotseling van het wereldtoneel verdween om veertien jaar later een comeback te maken.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennia uit het publieke oog verdween.

De documentaire is geschreven en geregisseerd door Carine Bijlsma en geproduceerd door de Nederlandse producent Interakt Productions, samen met Pulse Films (USA, onder meer: American Honey), in coproductie met NTR. Devil’s Pie – D’Angelo is mede mogelijk gemaakt door Mediafonds, CoBO, Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Forest Whitakers’ Significant Productions (USA).

Devil’s Pie – D’Angelo is vanaf donderdag 16 mei in de Nederlandse bioscopen te zien, en wordt uitgebracht door distributeur Amstel Film.

Bron: Nederlands Filmfonds