8-3 Female Frame: Breaking The Celluloid Ceiling in LAB111

Vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd in de filmwereld. Veelgehoord excuus is het zogenaamde gebrek aan getalenteerde vrouwelijke filmmakers. Female Frame: Breaking The Celluloid Ceiling bewijst het tegendeel.

Female Frame: Breaking The Celluloid Ceiling, een filmprogramma van de Amsterdamse onafhankelijke bioscoop LAB111, brengt drie maanden lang een brede selectie films van vrouwelijke regisseurs. Van vaandeldragers zoals Agnès Varda (Vagabond), Jane Campion (The Piano) en Lucrecia Martel (La Ciénaga) tot recenter erkende makers zoals Andrea Arnold (Fish Tank), Dee Rees (Pariah) en Anna Muylaert (Que Horas Ela Volta?).

Start van het programma is 8 maart, Internationale Vrouwendag. Samenstellers zijn Tom Ooms (32), filmprogrammeur en Helena Castro (26), programmeur en student filosofie.

Meer info & tickets