Deze week bij EYE…

Komende week gaan meerdere films in première waaronder het Colombiaanse Pájaros de verano van Christina Gallego en Ciro Guerra (Los viajes del viento, El abrazo del serpiente). Pájaros de verano beleefde zijn wereldpremière tijdens het Cannes-filmfestival. …adembenemend gefilmd… (International Film Festival Rotterdam).

De nieuwe tentoonstelling, A Tale of Hidden Histories – met werk van Broomberg & Chanarin, Omer Fast en Chia-Wei Hsu, Meiro Koizumi, opent op 16 maart.
Let op! Donderdag 14 maart is Eye gesloten wegens een besloten evenement.

Premières en voorpremière
Behalve Pájaros de verano gaat ook Posoki in première. De film was te zien in de Un Certain Regard-competitie van Cannes. Plus: voorpremière High Life van Claire Denis met o.a. Robert Pattinson en Juliette Binoche.
Lees meer

Xtended (VR): Das Totale Tanz Theater
Virtual Reality-installatie geïnspireerd door essays over Bauhaus-kunstenaar Oskar Schlemmer en Bauhaus-oprichter Walter Gropius. Slechts één week te zien, exclusief in Eye (t/m volgende week woensdag 13 maart).
Lees meer

Filmfestival: Cinedans – Dance on Screen
Komend weekend (vrijdag t/m zondag) zijn bij Cinedans nationale en internationale dansfilms en documentaires te zien; ook programmeert het festival installaties, VR-dansprojecten, lezingen, debatten en workshops.
Lees meer

Der Himmel über Berlin (Wim Wenders)
In de reeks Restored & Unseen vertoont Eye de digitale restauratie (4K) van de klassieker Der Himmel über Berlin. In de hoofdrol de onlangs overleden acteur Bruno Ganz, inleiding door Eye-programmeur Leo van Hee.
Lees meer

In Memoriam Stanley Donen: Charade
Als hommage aan de op 21 februari overleden 94-jarige Hollywood-regisseur Stanley Donen vertoont Eye diens klassieker Charade (1963), met Cary Grant en Audrey Hepburn. Vertoning 35mm-kopie.
Lees meer

Best of Selected Artist Moving Images
Eye on Art presenteert nieuw werk van Nederlandse kunstenaars en experimentele filmmakers, onder wie María Molina Peiró en Michiel van Bakel. Veel makers zijn aanwezig voor een Q&A.
Lees meer

Jeugdpremière: Klara en de gekke koeien
Première nieuwe Noorse jeugdfilm. Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman moeten Klara en haar vrienden honderd appeltaarten bakken. Voor kinderen van vier jaar en ouder.
Lees meer