De Nederlandse Filmnacht breidt uit

De Nederlandse Filmnacht manifesteert zich in 2019 op meerdere momenten in het jaar om de Nederlandse arthouse film te promoten. Naast de speciale editie van de Filmnacht tijdens het Nederlands Film Festival in september, vorig jaar met Niemand in de Stad, zijn er vanaf nu drie kleinere edities van de Nederlandse Filmnacht.

Tussen 11 en 25 april 2019 presenteert de Nederlandse Filmnacht in filmtheaters door het hele land Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). De film was afgelopen maand de openingsfilm van IFFR 2019 en als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor de prestigieuze internationale competitie van het Sundance Film Festival.

Tijdens de Nederlandse Filmnacht wordt bij de speciale voorpremières van Dirty God een inleiding of nagesprek aangeboden. Meer informatie over het programma en de locaties wordt begin maart bekendgemaakt.

De Nederlandse Filmnacht
De Nederlandse Filmnacht focust zich op een jong publiek en brengt de Nederlandse arthouse cinema en het publiek dichter bij elkaar in het filmtheater. Vanaf maart gaat gelieerd aan de Nederlandse Filmnacht het nieuwe initiatief Filmkrant LAB van start, waarbij aankomende filmcritici tussen de 18 en 35 coaching krijgen in allerlei vormen van filmkritiek, waaronder inleidingen en video-content.

De Nederlandse Filmnacht wordt georganiseerd door het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, de Filmkrant en de deelnemende filmtheaters. Distributeur Cinéart brengt Dirty God van producenten Viking Film, Emu Films, A Private View en Savage Productions op 25 april uit in de Nederlandse bioscopen.

Eerdere edities van de Nederlandse Filmnacht stonden in het teken van Stop Acting Now (2016), Broers (2017) en Niemand in de Stad (2018). De editie tijdens het Nederlandse Film Festival kenmerkt zich door een uitgebreider randprogramma op elke locatie. Ga naar Nederlandsefilmnacht.nl voor meer informatie.

Bron: NFF