Schapenheld geselecteerd voor Thessaloniki Documentaire Festival

Schapenheld van filmmaker Ton van Zantvoort is geselecteerd voor het Thessaloniki Documentaire Festival in Griekenland, waar de film op 6 maart zijn internationale première beleeft. Ook het One World Human Rights Festival in Praag en het DOK.Fest München hebben de film over de vrijgevochten Brabantse schaapsherder geselecteerd.

Schapenheld opent op donderdag 21 februari het DOCfeed festival in Eindhoven en is vanaf die dag ook te zien in de Nederlandse filmtheaters en online via Picl.

Regisseur Ton van Zantvoort: ‘Ik ben superblij dat de film niet alleen in Nederland gewaardeerd wordt, maar ook internationaal erg goed aanslaat.’

Eind november beleefde Schapenheld zijn wereldpremière op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). De film eindigde in de top 10 voor de publieksprijs als hoogst scorende Nederlands film. In mei wordt de film ook in België in de bioscoop uitgebracht.

Over Schapenheld
De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

Regie: Ton van Zantvoort
Producent: NEWTON Film en seriousFilm en
Distributie: Windmill Film Distribution i.s.m. Herrie Film & TV

Bron: Herrie