De Uitkijk in februari

Terwijl de eerste zonnestralen ons gezicht voorzichtig kietelen, kruipt iedereen langzaam maar zeker weer zijn huis uit. Helaas is er tegelijkertijd ook niets verraderlijker dan dat weer hier in Nederland. Daarom is het altijd fijn om te weten dat de komende twee weken het Uitkijk-programma nog altijd de moeite loont om van de bank af te komen.

Dit is waar je de komende tijd naar uit kan kijken bij De Uitkijk!

Uitkijk Specials: Dream States
Volgende week dinsdag zie je in Uitkijk Specials: Dream States het visueel, verbluffende, vervreemdende, surrealistische The Hourglass Sanatorium. Een weergaloze, indrukwekkende film. Knijp maar in je arm, want dit is echt geen droom.
Info en tickets

Female Fighters: The Watermelon Woman
De Uitkijk presenteert Female Fighters. In februari vertonen wij het gelaagde, grappige The Watermelon Woman, over een Afro-Amerikaanse lesbische filmmaakster constant navigerend door een multi-etnische/culturele/seksuele wereld. Voorafgaand aan de vertoning zal er een inleiding worden gegeven door spreker en zangeres Shishani. Who run the world? Girls!
Info en tickets

Vriendenfilm: Ace In The Hole
De vriendenfilm van februari is het nog steeds relevante Ace In The Hole van Billy Wilder, één van de belangrijkste regisseurs van Noord-Amerika. De film dient als een fel kritiek op de manipulatieve rol van de Amerikaanse media en de op sensatie beluste mediaconsument. Hoewel de film flopte in Hollywood zei hij zelf: ‘Fuck them all. This is the best picture I ever made.’
Info en tickets

Klassieker: Blade Runner
Nog maar twee keer te zien! Eén van de beste sciencefiction films ooit gemaakt. Waan je in een troosteloze, grauwe, maar toch levendige stad, waar ieder individu – zowel mens als robot – opzoek is naar de reden van het bestaan. Een waar meesterwerk, dus kom langs of je kansen vervagen als ‘tears in rain’. Zelfverklaard mega-fan en PR Extern Daniël leidt hem nog in ook!
Info en tickets