Verkoop Cinedans 2019 van start

Van 8 tot en met 10 maart 2019 viert Cinedans – Dance on Screen Festival zijn 16e editie in Eye Filmmuseum en in A-Lab’s Playground. Naast nationale en internationale dansfilms en documentaires maken ook installaties, VR-dans projecten, lezingen, debatten en workshops deel uit van het festival.

Tijdens deze Practice & Potential editie van het festival ligt de focus op onderzoek, ontwikkeling en innovatieve technieken in de dansfilm. Highlights zijn o.a.: New Dutch, een selectie van de beste korte dansfilms uit Nederland, Clara van Gools nieuwe dansspeelfilm The Beast in the Jungle, de Nederlandse premiére van een documentaire over de wereldberoemde Canadese danseres en choreografe Louise Lecavalier, de premiere van de documentaire Mittens over Anne Teresa de Keersmaker en een speciale voorstelling van de baanbrekende films van Maya Deren uit het Eye filmarchief.

Meer info en tickets