Movies that Matter: Amnesty’s Activist-programma

Amnesty’s Activist-programma: documentaires die je ogen openen
Het Movies that Matter Festival presenteert dit jaar van 22 t/m 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag acht documentaires over mensenrechtenverdedigers in het Activist-programma. Dit onderdeel van het festival is een samenwerking met Amnesty International. In de documentaires wordt op indrukwekkende wijze een beeld gegeven van het leven en werk van mensenrechtenverdedigers wereldwijd en ook de steeds zwaardere omstandigheden en bedreigingen die zij ervaren. De activisten uit de films en bijna alle regisseurs zijn tijdens het festival aanwezig.

Activist-Night
Op woensdag 27 maart vindt om 20.00 uur de Activist Night plaats in Theater aan het Spui in Den Haag. Deze avond staat volledig in het teken van de aanwezige
mensenrechtenverdedigers. Eduard Nazarski, directeur Amnesty Nederland, opent de
avond. De jury reikt de Activist Documentary Award en de Activist Human Rights Award uit. Na afloop wordt de winnende film vertoond. De internationale jury bestaat uit jurist Marilyn Haimé, journalist en filmmaker Clarice Gargard, Adrian Arena van OAK Foundation’s International Human Rights Programme en directeur Rebecca Lichtenfeld van Social Impact Media for the Bertha Foundation.

Meer info over de deelnemende films, regisseurs en activisten vind je HIER.

Bron: Movies that Matter