DOC Industry Day | vrijdag 22 februari 2019

Voor de derde keer op rij wordt tijdens documentairefestival DOCfeed in Eindhoven de Doc Industry Day georganiseerd: een dag voor filmprofessionals om kennis en inspiratie op te doen en om op toegankelijke wijze je netwerk uit te breiden. Het thema dit jaar van DOCfeed en van de Doc Industry Day is Back to Basic. We gaan terug naar het plezier van het maken en het ambacht dat filmen is.

In de ochtend gaan we in gesprek met getalenteerde makers die alles over hebben voor hun film, zoals Ton van Zantvoort, NEWTON film (van de openingsfilm SHEEP HERO), Peter van Houten, Anna Zharkov Film wiens documentaire Miel-Emile onlangs in première ging tijdens IFFR, en Menna Laura Meijer van mint film office, die met Now Something Is Slowly Changing de prijs voor beste Nederlandse Documentaire tijdens IDFA . Martijn te Pas, hoofdprogrammeur bij het IDFA opent de dag.

Leer en raak geïnspireerd door de meesters die hun ambacht tot in de finesses beheersen tijdens vier masterclasses in de middag. Zo geeft Gouden Kalf winnaar Vincent Sinceretti een masterclass Sound Design. Natuurfilmer Cees van Kempen vertelt je alles over hoe je moet filmen in de natuur. Wouter Jansen van Some Shorts distributie & sales deelt zijn recepten voor een slimme festivalstrategie. En filmcoach Joost Seelen laat je zien hoe je van een idee een briljante documentaire slijpt.

De dag biedt ook een uitstekende gelegenheid om andere makers en producenten te ontmoeten. Tijdens de borrel, maar ook bij de speeddates die audiovisueel platform KONKAV organiseert. Meerdere fondsen, kennisinstellingen en producenten zijn aanwezig, met wie je een-op-een in gesprek kunt. Vergaar basiskennis op het gebied van filmfinanciering en distributie of ontmoet makers die werken vanuit een pure basishouding en ambacht. Praat op een informele manier met verschillende regionale en landelijke experts die alles weten van werken vanuit de essentie.

Lees meer: http://docfeed.nl/docindustryday/
Kaarten: http://docfeed.nl/shop/

Aanschuiven bij de speeddates die dag? Mail je voorkeuren naar:
info@konkav.nl (vol = vol)
DOC Industry Day is hosted by: DOCfeed, docwerk, Brabantse Beauties en KONKAV

We hopen je te zien op vrijdag 22 februari, in TAC, Eindhoven. En als je nog mensen kent voor wie dit ook interessant is, wil je het dan doorsturen? Je kunt ons ook vinden op Facebook:
http://www.facebook.com/events/2143829072594385/