Nu in EYE

Première Doubles vies (Olivier Assayas)
Satirische komedie met Juliette Binoche. …frisse, geestige film… (IFFR 2019); …een vrolijke film, lichtvoetig en neurotisch als Woody Allen op zijn best… (De Filmkrant). Donderdag met inleiding door filmjournaliste Basje Boer.
lees meer

Première Continuer (Joachim Lafosse)
Een vrouw en haar tienerzoon maken een maandenlange reis te paard door de spectaculaire natuur van Kirgizië, in de hoop beide levens een positieve wending te kunnen geven. Met Virginie Efira (Elle, Un amour impossible).
lees meer

Première Zeeuwse jeugddocumentaire
Janet van de Brand volgt in Ceres vier boerenkinderen die opgroeien op het ritme van de seizoenen. Onderdeel Kristallen Beer-competitie (filmfestival Berlijn). Ook is de gerestaureerde jeugdklassieker Het zakmes te zien.
lees meer

Voorpremière Retrospekt van Esther Rots
Voorpremière met Q&A regisseur en cast o.l.v. Ido Abram (Eye), beeldend … indringend…Als kijker raak je emotioneel overdonderd… (De Filmkrant). Eerder op de avond is Rots’ debuutfilm Kan door huid heen te zien.
lees meer

Legowelt vs Nosferatu Phantom der Nacht
Legowelt (Danny Wolfers) is een begrip in de elektronische muziek. Vrijdagavond speelt hij live een zelfgeschreven score bij Nosferatu (1979) van Werner Herzog met Klaus Kinski, Isabelle Adjani en Bruno Ganz in de hoofdrollen.
lees meer

Jan Švankmajer: Lunacy
Jan Švankmajers Lunacy is een allegorie van de moderne wereld. De Tsjechische animator en beeldend kunstenaar liet zich inspireren door Edgar Allan Poe en Markies De Sade. Vertoning bij de tentoonstelling.
lees meer

In memoriam: Jonas Mekes
Eerbetoon aan de onlangs overleden peetvader van de Amerikaanse avant-gardefilm, Jonas Mekas. Chris Teerink en Sarah Payton zijn aanwezig bij de vertoning van In the Shadow of the Light. Peter Delpeut leidt de film in.
lees meer