Ziggo hoeft adresgegevens illegale downloaders niet te delen

De rechtbank Midden-Nederland vindt dat internetprovider Ziggo geen NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) van illegale downloaders hoeft over te dragen aan filmdistributeur Dutch FilmWorks (DFW). Dat bedrijf kan volgens de rechtbank onvoldoende duidelijk maken hoe het de downloaders wil benaderen.

Dutch FilmWorks kondigde in augustus 2017 aan dat het illegale downloaders wil gaan aanpakken. Het bedrijf wil IP-adressen waarvandaan films worden gedownload verzamelen en bij providers vragen om de bijbehorende NAW-gegevens. Providers zijn dit echter niet zonder meer van plan.

In dit geval vroeg DFW bij Ziggo van 337 IP-adressen de adresgegevens op. Vanaf die IP-adressen was volgens de distributeur de film The Hitman’s Bodyguard gedownload tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018. Ziggo weigerde dat, waarop DFW naar de rechter stapte.

Lees meer bij NPO: ‘Ziggo hoeft adresgegevens illegale downloaders niet te delen’