Rialto for Short: podium voor startende filmmakers

Dinsdag 26 februari tweede editie Railto for Shorts

Rialto is een filmtheater dat graag nieuw filmtalent voor het voetlicht brengt, mensen die vernieuwende en onafhankelijke films maken. Daartoe is afgelopen november het nieuwe programma Rialto for Short in het leven geroepen, een programma waarin (nog) onontdekt talent de kans krijgt zijn/haar korte film op het grote doek aan het publiek te presenteren.

De opzet is simpel:
• Beginnende, jonge, onontdekte filmmakers sturen hun film in. Elk genre is welkom, fictie, documentaire, experimenteel genre, commercial, videoclip, enz., zolang de film maar niet langer duurt dan twintig minuten.
• Een jury van filmprofessionals (met actrice/regisseur Dewi Reijs, regisseur Hesdy Lonwijk en directeur Bijlmerbios/Metro Movies Hans Meiboom) selecteert het programma van de avond.
• Op de avond van vertoning, gepresenteerd door Fey Lehiane, krijgen de makers feedback van een expert. Deze expert is gastjurylid en geeft zijn of haar feedback op de filmpjes.
• Na de vertoning van de films bepalen de jury, de expert én het publiek welke film zij het beste vinden. De winnaar van de avond wordt onder een borreltje in Rialto bekend gemaakt.
• Die film dingt, samen met de winnaars van de twee andere edities, mee naar de hoofdprijs van € 1000, die op de slotavond wordt uitgereikt. Het is de jury die de uiteindelijke winnaar bepaalt.

Eerste winnaar en verder
Een van de kandidaten voor die hoofdprijs is reeds bekend: XX, wiens short #YOLO4REAL na een enerverende avond afgelopen 27 november als winnaar uit de bus kwam.

De tweede editie vindt plaats op dinsdag 26 februari om 19:30u. De expert van deze avond is Wouter Jansen, programmacoördinator Go Short en oprichter Some Shorts. De deelnemers zullen spoedig via de website en de social media van Rialto bekend worden gemaakt. De slotavond vindt op 11 juni plaats – op die juniavond wordt het verdict geveld.

Persbericht Rialto
7 februari 2019