The Beast in the Jungle krijgt Amerikaanse bioscoop-release

Persbericht van September Film

The Beast in the Jungle van Clara van Gool krijgt een bioscooprelease in Amerika. Het liefdesdrama zal later dit jaar een Amerikaanse première in New York krijgen en vervolgens in meerdere Amerikaanse steden te zien zijn. In Nederland ging de film in première tijdens het International Film Festival Rotterdam. Vanaf 14 maart is de film landelijk te zien in de bioscoop.

De film van regisseur Clara van Gool met hoofdrollen voor Sarah Reynolds en Dane Jeremy Hurst, is een poëtische bespiegeling over tijd, herinnering en sterfelijkheid die het midden houdt tussen dans- en kostuumfilm.

Synopsis:
Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige en epische liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram. John gaat door het leven met het voorgevoel dat hem een onheilspellende gebeurtenis zal overkomen. Dit gevoel is zo hevig dat het hem verlamt. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May en zij besluit om samen met hem te wachten. May ontwikkelt gevoelens van ware liefde voor hem. John wordt echter beheerst door zijn onrust en angst, waardoor de liefde tussen hen gedoemd lijkt te mislukken. The Beast in the Jungle is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Henry James, geschreven in 1903. In de bewerking strekt het verhaal zich uit van eind negentiende eeuw tot in het heden.

The Beast in the Jungle is geschreven door Clara van Gool, in samenwerking met de Engelse schrijver en dichter Glyn Maxwell. De film is ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm (Soof, Nena, Beyond Sleep, The Reports on Sarah and Saleem) in coproductie met Amour Fou Luxembourg (Styx, Iceman, Amour Fou).

Hoofdrolspelers Sarah Reynolds en Dane Jeremy Hurst dansten voorheen bij respectievelijk Nederlands Dans Theater en Rambert Dance Company Londen.

De film werd mede mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Luxembourg Film Fund, Eurimages en het British Film Institute.