Toekomstvisies op Imagine Film Festival

Imagine Film Festival presenteert tijdens de aankomende editie het themaprogramma “Things To Come”. In het wetenschappelijke programma wordt de wetenschap van vandaag naast toekomstvisies uit sciencefictionfilms gelegd.

Wat gebeurt er als de aarde onleefbaar wordt, vertrekken we dan met z’n allen naar Mars? En hoe ziet het leven op Mars er dan uit? In China is de eerste baby met genetisch gemanipuleerd DNA geboren. Wat betekent deze ontwikkeling voor de mens? Wat als de technologie in de verkeerde handen terecht komt?

In het themaprogramma “Things to Come”, wordt gekeken naar onderwerpen die de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen haalden: het reizen naar Mars van pioniers Elon Musk en Jeff Bezos, en de genetische manipulatie die in China al merkwaardige vormen aanneemt. Met Mission to Mars wordt gekeken naar diverse aspecten van het reizen naar Mars en in Knutselen met DNA staat genetische manipulatie met behulp van de techniek van CRISPR/Cas9 centraal. Ook ontdek je welke superkrachten van superhelden realistisch zijn bij de wetenschap van superhelden.

Imagine Film Festival vindt in 2019 plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Kaartverkoop verloopt via EYE en zal in maart 2019 van start gaan.
Meer informatie: Imagine Film Festival