Special Jury Award naar Take Me Somewhere Nice van Ena Sendijarevic

Persbericht IFFR.com
1 februari 2019

De prijswinnaars van de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn bekend. Op vrijdag 1 februari 2019 werd de Tiger Award overhandigd aan Zhu Shengze voor haar film Present.Perfect., een coproductie tussen de Verenigde Staten en Hongkong.

De Nederlandse filmmaker Ena Sendijarević nam de Special Jury Award in ontvangst voor Take Me Somewhere Nice. Publieksfavoriet Capharnaüm van Nadine Labaki won de BankGiro Loterij Audience Award. De VPRO Big Screen Award 2019 ging naar Transnistra van de Zweedse Anna Eborn.

Aya Koretzky’s A volta ao mundo quando tinhas 30 anos won de Bright Future Award voor beste featuredebuut. De Bright Future-jury gaf een eervolle vermelding aan Historia de mi nombre van Karin Cuyul. La Flor (Parte 2) van de Argentijnse filmmaker Mariano Llinás won de Hubert Bals Fund Audience Award.

Festivaldirecteur Bero Beyer feliciteert alle winnaars. “Deze filmmakers bewijzen niet alleen dat onafhankelijke cinema springlevend is, maar ook dat zij in staat de grenzen van film te verleggen. Wij danken hen voor hun moed en passie.”

De FIPRESCI Award ging naar End of Season van Elmar Imanov en de KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, ging naar Tarde para morir joven van Dominga Sotomayor.

Last Night I Saw You Smiling van Kavich Neang won de NETPAC Award voor beste Aziatische film en de winnaar van de IFFR Youth Jury Award is Lazzaro felice van Alice Rohrwacher. Casa de vidro van Filipe Martins won de Voices Short Award en Kodak van Andrew Norman Wilson won de Found Footage Award.