Korte film Safe Haven op weg naar 1 miljoen views

Vier jonge filmmakers werden 3 jaar geleden gegrepen door het feit dat meer dan 350 miljoenkinderen in conflictgebieden leven.

Zij besloten om met een korte fictiefilm aandacht te vragen voor kinderen in conflict.

Op 3 februari gaat The Safe Haven Project in première in het Eye Filmmuseum.Vanaf 4 februari is de film gratis te zien op TheSafeHavenProject.com en YouTube met als doel dit thema internationaal onder de aandacht te brengen bij 1 miljoen mensen.

“Drie jaar geleden werden Wladimir van Heester, Timo Ottevanger, Edson da Conceicao en ik -vier filmacademiestudenten- gegrepen door het nieuws dat 350 miljoen kinderen opgroeien inconflictgebieden”, vertelt Jesse van der Pluijm. “Na een eigen onderzoek bleek dit onderwerp amper te leven onder generatiegenoten. Dit inzicht bracht ons op het idee om de korte fictieve film Safe Haven te maken. In de film volgen we twee kinderen die op zoek zijn naar een veilige plek in een wereld vol oorlog. Om vooroordelen te voorkomen hebben we een universele wereld gecreëerd waar plaats, tijd,religie en afkomst niet te duiden zijn.” Tot verbazing van de vier initiatiefnemers sloten ruim 115 studenten zich bij het project aan en werd er een succesvolle crowdfunding campagne gestart. Met steun van o.a. Wieden Kennedy, New Amsterdam Film Company, de Nederlandse Filmacademie en de Janivo stichting lukte het hen de film te maken. De opnames van de 16 minuten durende film vonden plaats in Nederland, België en Duitsland.Ook gingen de makers een samenwerking aan met Save The Children. Deze kinderhulporganisatie biedt kinderen in conflictgebieden een veilige plek, medische zorg, gezonde voeding en onderwijs. Ze bieden al 100 jaar hulp aan kinderen in nood en is actief in 120 landen, waaronder vele tientallen conflictgebieden. Van der Pluijm: “Door onze krachten te bundelen hopen we wereldwijd meer aandacht te krijgen voor kinderen die in angst en onveiligheid leven. We roepen iedereen dan ook op om de film te delen en in actie te komen via TheSafeHavenProject.com.”