Redbad genomineerd voor Golden Reel Award

De Nederlandse speelfilm Redbad van regisseur Roel Reiné is bij de 66ste editie van de Golden Reel Awards voor Sound Editing genomineerd in de categorie Buitenlandse Film. De Awards worden uitgereikt door de Motion Picture Sound Editors (MPSE), de Amerikaanse vakvereniging van Sound Editors.

De nominatie is voor het team van de ervaren Jonathan Wales, die in Hollywood al aan meer dan 250 producties heeft meegewerkt. Redbad is genomineerd samen met aansprekende titels als de Deense bioscoophit The Guilty en de Poolse arthouse film Cold War.

Hoewel Redbad in Nederland slechts 40.000 bezoekers naar de bioscoop lokte, groeit de reputatie van de film in het buitenland, iets waar de nominatie voor de Golden Reel Awards zeker aan zal bijdragen. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 18 februari in Los Angeles, USA.

De uitreiking van de 66th Annual Golden Reel Awards vindt plaats op 17 februari, een week voor de uitreiking van de Oscars. Hier zijn alle genomineerde te bekijken: MPSE.org