Nederlandse minoritaire co-producties op Berlinale

Vandaag gaat de Berlinale van start met vier Nederlandse films in de competitie (lees meer), maar de Nederlandse inbreng in de vorm van minoritaire coproducties is nog veel groter. Een overzicht:

Monos (Alejandra Landes en Alexis Dos Santos) is een coproductie met Lemming Film met Nederlandse DOP (Jasper Wolf) en focus puller (Pansci Puts).

BALDR is als coproducent betrokken bij Western Arabs en By The Name Of Tania. Scanning en ander technisch werk  voor Western Arabs (Omar Shargawi) werd gedaan bij Haghe Film, sound editing door de in Amsterdam werkzame Ranko Paulovic en Cinema Delicatessen zal de Nederlandse distributie verzorgen. Bij de productie van By The Name Of Tania zijn de Nederlandse sound-designer/mixer Peter Warnier, art-work specialst Sander Brouwer betrokken. Fever Film is verantwoordelijk voor de post-productie.

Phanta Vision is een van de co-producenten van Hellhole (Bas Devos). Van deze Belgische film zijn production design (Elsje de Bruin) en kostuum ontwerp (Manon Blom) verzorgd door Nederlanders. Verder werken er ook Nederlandse filmprofessionals in het camera, sound en make-up department.

Stupid Young Heart wordt deels geproduceerd door Windmill Film. De props komen uit Nederland (Rob’s Prop Shop), evenals sound post-production (WarnierPostma), clour grading (Rachel Stone), special effects (Planet X) en de muziek en stunts.

The Miracle of the Saragosso Sea (Syllas Tzoumerkas) is een co-productie van PRPL. Sound design (Marco Vermaas) en een deel van de special effects (STORM) werden in Nederland gedaan.

Circe Film is als co-producent betrokken bij A Tale of Three Sisters (Emin Alper). Het on-set sound department was Nederlands en ook de post-productie zal in Nederland gedaan worden.

Lees meer over deze co-producties in See NL #34