Deze week in EYE

Kurt ontmoet op de kunstacademie Elisabeth, en de twee zijn op slag verliefd. Elisabeths vader is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen blijken verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. Vanmiddag ontving Werk ohne Autor een Oscar-nominatie voor Best Foreign Film. De film is vanaf donderdag in Eye te zien.

In de nieuwe reeks Restored & Unseen is maandag VD te zien, Wim Verstappens portret van een fabrikantenfamilie in verval, een kruising tussen Citizen Kane en de soap Peyton Place. Frans Rasker en Frans Bromet zijn aanwezig voor een Q&A.

Première Werk ohne Autor
Florian Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen) liet zich voor zijn Werk ohne Autor inspireren door het leven van kunstenaar Gerhard Richter. Ook te zien is de documentaire Gerhard Richter – Painting.

Jan Doense over Jan Svankmajer
Duik met film- en fantasyliefhebber Jan Doense onder in het fascinerend brein van Jan Švankmajer. Een avond vol krankzinnige dromen en obsessies, filmpjes en films. De Švankmajer tentoonstelling is t/m 3 maart te bezoeken.

Restord & Unseen: VD
Restored & Unseen: Volgens Pim de la Parra is familiedrama VD ‘de geniaalste film die Wim Verstappen ooit maakte’. Frans Rasker en Frans Bromet zijn aanwezig, Eye curator Rommy Albers leidt de gerestaureerde film in.

Laatste week Tsai Ming-liang retrospectief
Naar aanleiding van Tsai’s VR-film The Deserted vertoont Eye deze week onder meer The Wayward Cloud, What Time is it There?, Goodbye, Dragon Inn en King Hu’s Dragon Inn.

Eyeshadow: The Ice Storm + Torii
De Amerikaanse droom is voorbij, en de kater begint pas net: drugs, drank en waterbedden in het vergeten The Ice Storm van Ang Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain). Aansluitend een optreden van band Torii.

Extra vertoning restauratie Blue Movie
Wegens groot succes wordt Wim Verstappens gerestaureerde Blue Movie zaterdag nogmaals vertoond. De gerestaureerde film is ook als op DVD/Blu-Ray (speciale import) verkrijgbaar in de Eye-shop.

Voorpremière Climax
Hypnotisch, hallucinatoir, ontaard. Maar ook: overrompelend van schoonheid. Woensdagavond vindt de voorpremière plaats van Gaspar Noé’s Climax. Vooraf: Carne, Noé’s 40 minuten durende debuutfilm, op 35mm.

Meer info en tickets: Eyefilm.nl