De Uitkijk in januari

Waar kijk jij in januari het meest naar uit? Aankomend weekend? De eerst volgende vakantie, of ben je alweer toe aan het einde van het jaar? No worries, we’ve got you covered! Want 2019 mag dan pas net uit de startblokken zijn, met het programma de komende twee weken geven we je alvast een prima kickstart!

Uitkijk Specials: Lovers on the run
Baby we we’re born to run! Zo ook de protagonisten in onze Uitkijk Specials ‘Lovers On The Run’. Deze maand zie je voor het laatst Thelma & Louise, The Doom Generation én Moonrise Kingdom! Vergeet die goede voornemens, die afspraak in de sportschool en ren gewoon richting De Uitkijk!

Vriendenfilm: Rebels of the Neon God
Scooters van het fietspad af?! In Rebels of the Neon God rijdt alles en iedereen gewoon op de weg. Een intrigerende film over adolescentie, criminaliteit en vrijheid. Regisseur Ming-lian Tsai laat je in dit meesterlijke debuut verdwalen in de straten van Taipei. Helmpje op en gaan!

Simulacrum x Uitkijk: Fire at Sea (2016)
Samen met kunst- en cultuurtijdschrift Simulacrum vertonen we, in navolging van de nieuwe publicatie rondom het thema Actie/Reactie, de Italiaanse documentaire Fire at Sea met inleiding door Jeff Diamanti, docent aan de UvA. Hoe te reageren op een crisis die zich in Europa afspeelt? En wat is onze plek in dit verhaal?

Klassieker: Dead Man
Psychedelische, unieke western geregisseerd door Jim Jarmusch, stilistische beelden dankzij Robby Müller mét soundtrack van Neil Young. Dat is Dead Man, onze klassieker op de zondagavond. Tel daar bij een unieke inleiding door onze penningmeester Karim op en je weet; dat is bepaald geen doodse bedoeling!

Meer info en tickets: De Uitkijk