11-12-13 januari: Limburg Film Festival

Via Filmkrant.nl

Drie jaar geleden begonnen en nu toe aan de derde editie: het Limburg Film Festival. Filmtheater De Nieuwe Scene zet van 11 t/m 13 januari de schijnwerper op de Limburgse filmcultuur. Die rijker is dan velen beseffen. Wie weet dat Oscarwinnaars Mike van Diem (Karakter) en Marleen Gorris (Antonia) in respectievelijk Sittard en Roermond zijn geboren en opgegroeid? En dat Gouden Kalf-winnaars Michiel ten Horn (Aanmodderfakker), Jim Taihuttu (Wolf) en Remy van Heugten (Gluckauf) uit Limburg komen?

Er wil maar mee gezegd zijn dat de Nederlandse filmcultuur niet ophoudt bij Amsterdamse grachten en de Rotterdamse Erasmusbrug, die in ongeveer elke Nederlandse film te zien zijn.

Lees meer in Filmkrant: “Focus: Limburg Film Festival

Info en kaarten: Limburg Film Festival